Рецепт курча тютюну



Інгредієнти для приготування курчати тютюну :
 Тушка невеликого курчати - одна штука (краще брати невеликого курчати вагою приблизно п'ятсот - шістсот грамів)
Оливкова олія - ??для обсмажування
Вершкове масло - п'ятдесят - шістдесят п'ять грам, розтоплене в сотейнику
Вершки жирністю п'ятнадцять мілілітрів - сто - сто п'ятнадцять мілілітрів
Часник - два зубчики, товчений у ступці
Сіль, перець чорний за смаком
Зелень свіжа - один пучок
Спосіб приготування курчати тютюну :
 1. Розрізаємо тушку курчати по грудинке, розкриваємо і відбиваємо.
2. На дуже добре прогріту сковорідку вливаємо трішки оливкової олії і викладаємо курчати шкіркою вниз.
3. Притискаємо зверху важкою кришкою (або використовувати інший вантаж) і готуємо до появи хрусткої скоринки.
4. Перевертаємо курчати і доводимо його до повної готовності на дуже слабкому вогні.
5. Готуємо вершковий соус до м'яса. Розтоплюємо в сотейнику вершковий жир і додаємо роздавлений часник, вливаємо нежирні вершки і додаємо сіль і перчик. Прогріваємо соус на вогні і охолоджуємо.
7. Курча нарізаємо на порційні шматочки і заливаємо вершковим соусом.
8. Прикрашаємо страву будь свіжою зеленню, на розсуд.