Рецепт - бульйон з картопляними галушками


Для бульйону:
* 300 грам м'яса качки (можна брати будь-яке інше м'ясо),
* 3,5 літра води,
* 1 цибулина,
* 1 морквина,
* Чотири столові ложки рослинної олії,
* Сіль, перець чорний мелений, лавровий лист, сушена зелень кропу.
Для галушок:
* 850 грам картоплі,
* 2 великих яйця,
* 7 столових ложок борошна,
* Чотири столові ложки сметани,
* Чотири столові ложки білих мелених сухарів (я тру, батон на тертці і підсушую),
* Сіль.

зваримо м'ясний бульйон, під час варіння бульйон посолити. Картопля відварити в мундирі, охолодити.
Лук наріжемо дрібно, моркву наріжемо невеликими кубиками, обсмажити на олії.
Відварену картоплю очистимо, розімніть.
Додати яйця, борошно, сіль, сметану, сухарі, добре вимішати тісто для галушок.
У каструлю з бульйоном викласти обсмажені овочі, якщо потрібно ще підсолити, додамо перець, лавровий лист. варимо 10 хвилин.
Руками, змоченими у воді сформуємо з картопляного тіста кульки і викласти їх на посипану борошном поверхню.
Опустити кульки в киплячий бульйон (якщо галушки будуть погано відставати від дошки, підчепити їх ложкою змоченою у воді) або можна робити кульки і відразу опускати їх у бульйон. Я виклала на дошку для прикладу, щоб було зрозуміло, як виглядають картопляні кульки. додамо сушену зелень кропу. Як тільки галушки спливуть, вони готові. Найголовніше не переварити, а то галушки розваляться.