Рецепт курячих ніжок під соусом



Інгредієнти необхідні для приготування курячих ніжок під соусом :
 Курячі ноги - вісім штук
Базилік - два пучки
Кедрові горішки - тридцять штук
Часник - два зубки
Пармезан (тертий) - тридцять грам
Оливкова олія - ??сто п'ятдесят мілілітрів
Лимон - одна штука
Сіль, мелений перець
 Спосіб приготування курячих ніжок під соусом :

 Для приготування м'яса по даним рецептом не обов'язково використовувати виключно курячі ніжки, ви можете приготувати так, будь-які частини курки (це можуть бути і крильця і ??стегенця).
1. Кедрові горішки обсмажуємо на сухій сковороді. Листочки свіжого базиліку промиваємо і висушуємо. Часник очищаємо.
2. Займемося приготуванням соусу песто. У ємності блендера горіхи подрібнюємо в пюре, додаємо часник і базилік і змішуємо масу. Вводимо пармезан і трохи оливкового масла, перемішуємо. Приправляємо перцем і солимо. Додаємо решту оливкова олія і лимонний сік. Змішуємо до однорідної маси.
3. Готовий соус песто вливаємо в форму, викладаємо сюди ж курячі ніжки. Добре обмазуємо куряче м'ясо соусом і накриваємо плівкою для харчових продуктів. Поміщаємо в холодильник на шістдесят хвилин для мариновки.
4. Включаємо в духовці режим гриль і запікаємо курячі ніжки хвилин тридцять - тридцять п'ять. Дістаємо і трохи охолоджуємо.