Рецепт кавово-ванільного крему



Інгредієнти для приготування кавово-ванільного крему :
 Молоко - сто п'ятдесят мілілітрів
Вершки жирністю двадцять два відсотки - сто п'ятдесят - сто шістдесят мілілітрів
Ваніль - один стручок
Кава міцний - п'ятдесят мілілітрів
Кавовий екстракт кілька крапель
Яйця курячі - дві штуки
Жовток яєчний - одна штука
Цукровий пісок - сорок грам
Спосіб приготування кавово-ванільного крему :
 1. Змішуємо в окремій сухому посуді сто п'ятдесят мілілітрів молока і стільки ж жирних вершків. Додаємо в посуд з рідиною розламаний ванільний стручок. Нагріваємо, однак, не доводимо до стану кипіння, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Через двадцять - двадцять п'ять хвилин видаляємо стручок ванілі, вливаємо міцну каву і додаємо кілька крапель кавового екстракту.
2. Збиваємо курячі яйця і яєчний жовток з цукровим піском. Додаємо молоко і вершки і добре збиваємо.
3. Розливаємо крем по креманкам. Розміщуємо креманки в глибоку форму, наповнену гарячою водою, занурюючи їх до половини, і готуємо в гарячій духовій шафі приблизно тридцять п'ять - тридцять вісім хвилин.
4. Потім необхідно кавово-ванільний крем дістати з духовки, і поставити остуджувати при кімнатній температурі. Потім 3:00 охолоджуємо десерт в холодильнику.