Рецепт пирогів з солодким перцем



Інгредієнти для приготування пирогів із солодким перцем :
 Червоний солодкий перець - три штучки
Цибуля червоний - дві штуки
Листкове тісто - п'ятсот грам
Мед рідкий - одна столова ложка
Оливкова олія - ??три столові ложки
Масло для промазування форми
Чебрець на смак
Сіль, перець мелений чорний
Кілька листочків свіжої м'яти
Спосіб приготування пирогів із солодким перцем :
 1. Цибуля ріпчаста і солодкий болгарський перець очищаємо, видаляємо все зайве і нарізаємо невеликими скибочками (намагаємося нарізати скибочки однакової величини, так страва буде гарніше). Розігріваємо оливкову олію на сковорідці і обсмажуємо скибочки перцю та цибулі протягом п'ятнадцяти хвилин. Додаємо рідкий мед і трохи чебрецю.
2. Присмачуємо перцем меленим і солю.
3. Добре прогріваємо духовку (відмітка на двісті градусів).
4. Форми для пирогів змащуємо вершковим жиром, викладаємо всередину перець і скибочки цибулі, гарненько приминає. Зверху накриваємо гуртками з листкового тіста (вирізаємо гуртки трохи більшим діаметром, ніж форма). Загортаємо краї тіста.
5. Випікаємо пироги з солодким перцем в гарячій духовій шафі орієнтовно тридцять п'ять хвилин. Готові пироги охолоджуємо у формах і подаємо, прикрасивши листочками м'яти.