Рецепт вишневого парфе



Інгредієнти для приготування вишневого парфе :
 Яєчні білки - три штуки
Яєчні жовтки - три штуки
Вершки жирністю двадцять п'ять - тридцять відсотків - триста п'ятдесят мілілітрів
Цукровий пісок - двісті двадцять п'ять грам
Вишня, свіжа або заморожена, без кісточок - триста - триста двадцять грам
Маскарпоне - сто двадцять п'ять грам
Кілька листочків свіжої м'яти для прикраси
Спосіб приготування вишневого парфе :
 1. Яєчні білки злегка збиваємо виделкою в каструльці, додаємо три ложки води цукровий пісок. Розміщуємо каструльку з білковою масою на водяну баню. Збиваємо, використовуючи міксер і насадку для збивання. Збиваємо на маленькій швидкості приблизно вісім хвилин. Міняємо напрямок збивання двічі. Знімаємо каструльку і продовжуємо збивати, збільшуючи швидкість ще хвилинки чотири. Готова маса повинна бути пишною і повітряної
2. Жовтки яєчні збиваємо окремо з рештою цукровим піском до білого відтінку. Вишні без кісточок подрібнюємо в склянці блендера (якщо ви берете заморожені вишні, то їх слід трохи розморозити). Змішуємо жирні вершки і маскарпоне, збиваємо до однорідного стану. Обережно змішуємо з жовткова масою, вишнею і масою з білків і вершків.
3. Додаємо в суміш трохи ягід малини або інші солодкі, невеликі ягоди. Перемішуємо і заморожуємо.