Рецепт кальмарів, фаршированих креветками



Інгредієнти для приготування кальмарів, фаршированих креветками :
 великі очищені кальмари (беремо для цієї страви тільки тушки) - чотири штуки
плавники і щупальця кальмара
морожені креветки - двісті п'ятдесят грам
половина нарізаного дрібно ріпчастої цибулі
яйця, зварені круто - дві штуки
тертий сир - сорок грам
рубана свіжа петрушка
борошно - п'ятдесят грам
сіль і мелений перець
Для соусу знадобиться:
помідори (без шкіри і без кісточок; нарізані на невеликі шматочки) - двісті п'ятдесят грам
половина нарізаного дрібно ріпчастої цибулі
біле вино - двісті мілілітрів
Спосіб приготування кальмарів, фаршированих креветками :
 Обсмажуємо креветки в невеликій кількості рослинного масла. Викладаємо на тарілку.
Тут же обсмажуємо цибулю до стану напівпрозорості, повертаємо в сковороду креветки, додаємо плавнички і щупальця кальмара, відварені яйця, тертий сир і зелень петрушки. Приправляємо сіллю і перцем, особливо ретельно перемішуємо. Готовою сумішшю начиняє кальмари і скріплюємо дерев'яною зубочисткою. Обвалюють у пшеничній муці і обсмажуємо кальмари на рослинній олії.
Готуємо соус в тій же сковорідці. Обсмажуємо цибулю, потім вливаємо вино, чекаємо, поки трохи випарується рідина, і викладаємо колечка помідорів. Приблизно десять хвилин тушкуємо без кришки. Солимо і посипаємо перцем і тушкуємо тридцять хвилин. Кальмари викладаємо в соус в самому кінці, п'ять хвилин готуємо і вимикаємо. Смачного!