Рецепт грибного крем - супу



Інгредієнти для приготування грибного крем - супу :
 П'ятсот п'ятдесят грам свіжих печериць або боровиків (в даному рецепті можливе використання будь-яких видів грибів, однак найбільш смачний суп вийде з білих грибів),
Дві столові ложки пшеничного борошна,
Один літр курячого або м'ясного бульйону,
Одна - дві цибулини невеликого розміру,
Три яєчних жовтки,
Двісті сорок мілілітрів вершків жирністю двадцять відсотків,
Чотири столові ложки вершкового жиру,
Зелень селери і петрушки,
Сіль морська за смаком.
Спосіб приготування грибного крем - супу :
 Ріпчасту цибулю почистимо, поріжемо і страхуємо у вершковому жирі до прозорості. Додамо очищені і порізані грибочки і обсмажити їх хвилин десять, постійно перемішуємо.
Введемо пшеничну, просіяне борошно і злегка обсмажити її. Заллємо все готовим курячим або м'ясним бульйоном. Готуємо, ложкою розбиваючи грудочки. Приблизний час тушкування - сорок п'ять - сорок вісім хвилин. Вогонь не слід робити занадто великим. Коли пройде тридцять п'ять хвилин, додамо промиту і пов'язану в пучок свіжу зелень.
Курячий бульйон процідити і викинемо пучок зелені. Перекладемо гриби в стакан блендера і подрібнити. Повернемо назад в бульйон.
Жовтки від яєць зіб'ємо разом з вершками. Обережно вольем в суп і перемішаємо. Приправити сіллю і прогріємо небагато.