Рецепт супу з гороху



Інгредієнти для приготування супу з гороху :
 Яловичина (грудинка яловича) - чотириста п'ятдесят - п'ятсот грам,
картопля - п'ять бульб,
морквина - одна штука (п'ятдесят грам),
цибуля ріпчаста - одна цибулина,
горох половинками - сто п'ятдесят грам,
лавровий лист - один листок,
перець чорний горошком - дванадцять - п'ятнадцять штук,
сіль морська, цукровий пісок, зелень петрушки і кропу - на смак
Спосіб приготування супу з гороху :
 1) Візьмемо великий шматок грудинки яловичої, заллємо водою і залишимо на три години. Воду сольем, заллємо свіжою, і відваримо бульйон. Зіллємо перший бульйон, заллємо свіжою водою, і відваримо до м'якості м'яса, знімемо піну.
2) Готовий бульйон процідити, варене м'ясо відділимо від кісток, м'ясо наріжемо невеликими шматками і повернемо в бульйон.
3) Промиємо горох, замочимо в холодній воді і залишимо його певний час для набухання. Потім, сольем воду, ще раз промиємо горох і викладемо в каструлю з бульйоном з яловичини.
4) Очистимо картопля, наріжемо шматками і помістимо в киплячий бульйон.
5) додамо в бульйон приблизно одинадцять горошин чорного перцю, лавровий листок, трохи солі і цукровий пісок.
6) Цибуля ріпчаста і моркву очистимо від шкіри, измельчим і страхуємо на олії до отримання потрібного відтінку. Потім додамо в суп.
7) Дістанемо з готового супу лавровий листок і додамо нарубану зелень.