Рецепт запіканки з печерицями



Інгредієнти для приготування запіканки з печерицями :
 Картопля - шість - сім бульб, невеликого розміру
Шампіньйони - сто - сто п'ятдесят грам
Морква - сто - сто п'ятдесят грам
Цибуля - дві штуки, невеликого розміру
Сметана - двісті - двісті двадцять п'ять грам
Курячий бульйон - сто - сто двадцять мілілітрів
Топлене масло - тридцять - тридцять п'ять грам
Зелень петрушки за смаком
Мелений мускатний горіх за смаком
Спосіб приготування запіканки з печерицями :
 1. Печериці очищаємо від плівочок, промиваємо, дрібно рубаємо гострим ножем. Картопля, моркву і цибулю ріпчасту очищаємо, промиваємо, висушуємо. Картоплю і морквину нарізаємо на кубики, цибулю ріжемо півкільцями. Зелень петрушки промиваємо під водою, дуже дрібно нарізаємо.
2. Всі підготовлені овочі і гриби печериці викладаємо у форму для випічки, раніше промазану топленим маслом, заллємо гарячим бульйоном. Накриємо форму кришкою і помістимо на двадцять хвилин в дуже гарячу духовку.
3. Окремо змішаємо сметану, зелень петрушки, сіль, перець і спеції. Отриманою сумішшю заллємо запіканку у формі і поставимо в духовку на п'ятнадцять - сімнадцять хвилин.
Готову запіканку охолоджуємо, не дістаючи з форми, і подаємо в теплому вигляді до столу.