Рецепт десерту з полуницею



Інгредієнти для приготування десерту з полуницею :
 Для сиропу:
Половина склянки бальзамічного оцту
Півтори столових ложки цукру
Одна столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
Для ягід:
Три кілограми ягід полуниці
Одна столова ложка цукру
Одна чайна ложка свіжомеленого чорного перцю
Для крему:
Півтори склянки збитих вершків
Двісті тридцять грамів сиру маскарпоне
Одна столова ложка цукру
Половина чайної ложки ванільного екстракту
Мелений чорний перець - одна чайна ложка
Спосіб приготування десерту з полуницею :
 1. Для приготування сиропу змішуємо всі необхідні компоненти в окремо каструльці. Нагріваємо і варимо хвилини три - чотири (цукор розчиниться). Переливаємо зменшену в обсязі масу в тарілку і охолоджуємо сироп.
2. Ягоди полуниці промиваємо і видаляємо плодоніжки, потім нарізаємо на четвертинки.
Змішуємо їх з охолодженим до кімнатної температури сиропом, цукровим піском і меленим чорним перцем. Залишаємо на тридцять хвилин просочуватися.
3. Займаємося в цей час приготуванням крему (найкраще спланувати так, щоб приготування крему почалося за чотири години до вживання десерту).
Всі інгредієнти збиваємо в міксері (жирні вершки, сир маскарпоне, цукровий пісок і ваніль). Накриваємо кришкою і охолоджуємо.
4. Приступимо до оформлення десерту: виливаємо в прозорий келих шар крему, викладаємо шар полуниці, потім знову шар крему. Заливаємо залишком сиропу і прикрашаємо гілочкою м'яти.