Рецепт ванільною панакотту з конфітом з вишні



Інгредієнти для приготування ванільною панакотту з конфітом з вишні :
 Для ванільною панна - коти:
Молоко - сто п'ятдесят мілілітрів
Цукровий пісок - семьдесят- сімдесят п'ять грам
Ваніль стручок - одна штука
Вершки жирністю тридцять три - тридцять п'ять відсотків - п'ятдесят мілілітрів
Желатин - десять грам
Конфіт з вишень:
Вишні заморожені - двісті п'ятдесят грам
Вода - сімдесят мілілітрів
Цукровий пісок - сімдесят - сімдесят п'ять грам
Пектин - десять грам
Сік апельсина - п'ятдесят грам
Спосіб приготування ванільною панакотту з конфітом з вишні :
 1. Готуємо паннакотту ванільну. Желатин замочуємо. Молоко і жирні вершки з цукровим піском і екстрактом ванілі нагріваємо, знижуємо вогонь і відварюємо п'ятнадцять - вісімнадцять хвилин. Знімаємо суміш з вогню, злегка охолоджуємо і розчиняємо желатин, раніше замочений і віджатий, потім проціджуємо.
2. Розливаємо по шотам або по келихах. Охолоджуємо в холодильнику, періодично перемішуємо.
3. Готуємо Конфіт з вишень. Цукровий пісок і воду нагріваємо до кипіння і додаємо вишню без кісточок, варимо на самому повільному вогні приблизно двадцять - двадцять дві хвилини, потім відкидаємо вишню на дрібне сито.
4. Сік від вишні поміщаємо на вогонь, змішуємо пектин з малою кількістю цукрового піску і додаємо його в гарячий сік. Проварюємо до загустіння, перемішуємо. Потім додаємо апельсиновий сік і цілу вишню.
5. Конфіт розкладаємо зверху Пана кота. Охолоджуємо.