Рецепт здобного вишневого пирога



Інгредієнти для приготування здобного вишневого пирога :
 Молоко - сто п'ятдесят мілілітрів
Яйця курячі - чотири штуки
Цукровий пісок - шість столових ложок
Вершкове масло - двадцять п'ять - тридцять грам
Борошно пшеничне - двісті п'ятдесят грам
Вишні (свіжі або заморожені) - шістсот грамів
Вершки жирністю п'ятнадцять відсотків - двісті мілілітрів
Дріжджі сухі - десять грам
Сіль, дрібного помелу додаємо за смаком
Кориця, мелена за смаком
Цукрова пудра для прикраси
 Спосіб приготування здобного вишневого пирога :

 1. У тепленькому молоці розчиняємо сухі дріжджі зі однієї невеликої дрібкою цукрового піску і додаємо вісімсот грам пшеничного борошна. Залишаємо на тридцять хвилин в теплі.
2. Змішуємо опару з вершковим маслом, один курячим яйцем, однією дрібкою солі, цукровим піском і залишками борошна.
3. Вимішуємо, накриваємо і поміщаємо тісто в тепло для підйому. Формуємо з тіста коржик, викладаємо в промазану форму і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Зверху на тісто викладаємо вишні і заливаємо сумішшю з курячих яєць, збитих з вершками, насипаємо цукор і корицю мелену.
4. Випікаємо пиріг в гарячій духовці хвилин сорок - сорок п'ять. Охолоджуємо і посипаємо пудрою цукрової.