Рецепт кексу з кабачком і горіхом



Інгредієнти для приготування кексу з кабачком і горіхом:
 Півтори склянки борошна
Півтори чайні ложки розпушувача
Половина чайної ложки меленої кориці
Чверть чайної ложки харчової соди
Один стакан коричневого цукру (можна взяти білий)
Один невеликий кабачок, натертий на тертці
Половина склянки фініків, очищених від кісточки і порубаних
Чверть склянки порубаних волоських горіхів
Дві третини склянки олії
Два курячих яйця
ваніль на кінчику ножа
щіпка солі
вершкове масло для змащування форми
Спосіб приготування кексу з кабачком і горіхом :
 Розігріваємо духовку до ста вісімдесяти. Змащуємо вершковим жиром форму для випікання величиною приблизно десять на двадцять сантиметрів, застилаем пергаментним папером.
Просіваємо пшеничне борошно у велику, суху миску. Додаємо пекарський порошок, харчову соду, мелену корицю і цукровий пісок, розмішуємо. Потім додаємо до сухих інгредієнтів нарізаний кабачок, подрібнені горіхи і фініки. Добре перемішуємо.
У маленькій, чистій мисці з'єднуємо вершкове масло, курячі яйця та пакетик ванілі, злегка збиваємо. Вливаємо в борошняну суміш і ретельно розмішуємо. Виливаємо тісто в підготовлену раніше форму і розгладжує поверхню.
Печемо п'ятдесят - п'ятдесят п'ять хвилин до приготування (перевіряємо за допомогою дерев'яної палички: вона повинна залишатися сухою). Залишаємо на п'ять хвилин остуджувати у формі, потім дістаємо і перекладаємо на решітку. Нарізаємо скибочками, подаємо разом з вершковим маслом