Рецепт малинового безе



Інгредієнти, необхідні для приготування малинового безе :
 - Сто п'ятдесят - сто п'ятдесят п'ять грам цукрового піску,
- Двісті - двісті двадцять грам малини,
- П'ять - шість охолоджених яєчних білків,
- Сто - сто п'ятнадцять грамів подрібненого мигдалю,
- Одна столова ложка свіжовичавленого соку лимона,
- Триста п'ятдесят - триста сімдесят п'ять мілілітрів вершків, середньої жирності,
- Вершки, невеликий жирності, для крему;
- Сто грам цукрової пудри.
Спосіб приготування малинового безе :
 В сухою чистою ємності зіб'ємо яєчні білки і невелику щіпку солі, додамо сік лимона і продовжимо збивати. В результаті цього процесу повинна вийти пухнаста піна.
Невеликими порціями додамо цукровий пісок і мигдаль, подрібнений в крихту.
Готуємо деко. Пергаментним папером застилаем дно дека. Трохи змащуємо маслом. Білкову масу переллємо, сформуємо оладки. Два - два з половиною години підсушимо в несильно нагрітій духовці (температура - сто двадцять градусів). Дверцята духової шафи не можна відкривати, так може осісти наше безе. Охолоджуємо в закритій духовці.
Окремо зіб'ємо вершки, середньої жирності і додамо цукровий пісок. Викладемо вершки в центр тістечка, накриємо другим безе і зверху викладемо одну малинку.
Остудимо тридцять - сорок хвилин, прикрасимо і подамо десерт.
Смачного!