Рецепт картопляної запіканки з кабачками



Список продуктів необхідних для приготування картопляної запіканки з кабачками :
 Молоді кабачки - дві - три штуки
Молода картопля - три - чотири великі картоплини
часник - три зубки
масло рослинне - сто десять мілілітрів
сіль велика - п'ятнадцять грам
майонез - сто сорок - сто п'ятдесят грам
сметана, високої жирності - дві столові ложки
зелень свіжого кропу - половина пучка
твердий сир (вершковий) - тридцять п'ять грам, тертий на крупну тертку
перець чорний - за смаком
Спосіб приготування картопляної запіканки з кабачками :
 З картоплі знімаємо шкірку, відмиваємо у воді і обсушуємо на рушник.
Кабачки відмиваємо щіточкою і нарізаємо на колечка, товщиною приблизно п'ять міліметрів.
У рослинному маслі з усіх боків обсмажуємо кабачки і викладаємо на суху блюдо, приправляємо сіллю.
Обсушенний картопля нарізаємо на скибочки (п'ять міліметрів) і пожарим в рослинному жирі до появи кірки.
У чистому посуді перемішуємо сметану, зелень, майонез і часник. Перетворюємо масу в ємності блендера в пюре.
Підготуємо кілька маленьких форм (або одну велику). Кожну з формочок промажем жиром.
Укладаємо кабачки і картопля, чергуючи шари. Кожен шар змащуємо соусом. Зверху теж наливаємо соус. Трьом сир.
Готуємо в духовці двадцять хвилин.