Рецепт грецької мусака



Інгредієнти необхідні для приготування грецької мусака :
 - П'ятсот грамів яловичини або баранини,
- Дев'ятсот п'ятдесят грам баклажанів,
- Чотириста п'ятдесят грам помідорів - свіжих або приготовлених у власному соку,
- Двадцять мілілітрів рослинного масла,
- Одна велика цибулина,
- П'ятдесят - шістдесят грам вершкового масла,
- П'ятдесят грам пшеничного борошна,
- Шістсот п'ятьдесят мілілітрів теплого молока,
- Сорок - сорок п'ять грам тертого сиру пармезан,
- Один яєчний жовток,
- Дві столові ложки хлібних крихт або панірувальних сухарів,
- Листя салату,
- Мелена кориця, морська сіль, чорний перець мелений - на смак.
Спосіб приготування грецької мусака :
 Дрібно наріжемо лук і обсмажити на сковороді до золотого відтінку, потім викладемо туди м'ясо, порізане на шматочки. Пригасити м'ясо разом з цибулею орієнтовно двадцять п'ять хвилин, перемішаємо.
У м'ясо додамо помідори, приправити сіллю і спеціями, гарненько перемішаємо і приготуємо на маленькому вогні двадцять - двадцять п'ять хвилин.
На інший, чистою і сухій сковороді подогреем масло і пожарим баклажани.
На третьому сковорідці у вершковому маслі пожарим борошно, потім наллємо молоко і зробимо соус. Переллємо соус в суху посуд і додамо жовток і частину натертого сиру пармезан.
Частина баклажанів укладемо в форму. Викладемо зверху шматочки м'яса, потім баклажани і знову м'ясо. Заллємо все соусом і посипем сухариками.
Поставимо в дуже гарячу духовку і приготуємо приблизно п'ятдесят хвилин.