Рецепт бананового чатні з фініками



Інгредієнти необхідні для приготування бананового чатні з фініками :
 Два стиглих банана
Двісті двадцять грам фініків
Дві маленькі цибулини
Один невеликий лайм
Один невеликий лимон
Пятьдесят- шістдесят грам свіжого імбиру
Сімдесят п'ять грам винограду
Одна чайна ложка тростинного коричневого цукру
Чотири щіпки кориці меленої
Чотири щіпки мускатного горіха, натертого
Дві столові ложки масла арахісового
Сіль додаємо за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування бананового чатні з фініками :
 Почистимо і дрібно поріжемо цибулю. Невеликий лайм і лимончик відмиємо щіточкою і знімемо з них цедру з використанням терки. Видавимо з фруктів сік. Почистимо і дрібно натремо імбир. Фініки поламаємо на дві частини і видалимо кісточки. Банани очистимо й наріжемо на кружечки.
Підготуємо сотейник або досить високу сковороду зі спеціальним покриттям і обсмажити цибулю приблизно п'ять хвилин. Додамо виноград і обсмажити ще три хвилини (не припиняємо перемішувати). Потім додамо нарізані фініки, цукровий пісок, мелену корицю, тертий імбир, сік лимона і лайма, терту цедру, горіх, трохи солі, чорний мелений перець. Добре перемішаємо і пожарим шість хвилин. Залишимо банани і обсмажити десять - п'ятнадцять хвилин, регулярно перемішуємо. Вимкнемо вогонь.
Остудимо.