Рецепт бананово - морквяних кексів


Інгредієнти для приготування бананово - морквяних кексів :
 Півтора склянки пшеничного борошна, просіяного
Одна чайна ложка кориці
Третя частина склянки коричневого тростинного цукру
Сто грам чорного шоколаду, подрібненого
Сто грам родзинок
Один стакан подрібненого банана
Один стакан тертої моркви
П'ятдесят - шістдесят мілілітрів рослинного масла
Два курячих яйця, збитих
цукрова пудра, для подачі
Спосіб приготування приготування бананово - морквяних кексів :
 1. Розігріваємо духовку до великої температури. Змащуємо форму для випічки мафінів з вісьмома заглибленнями. Накриваємо основу та поглиблення пергаментом для випічки.
2. Просіваємо пшеничне борошно і мелену корицю у велику, чисту миску. Додаємо цукровий пісок, топлений шоколад і розмочений родзинки. Робимо ямку в середині.
3. В окремій чистій ємності смешваем банан, терту моркву, шматочки масла і курячі яйця. Додаємо в борошняну масу і перемішуємо.
4. За допомогою столової ложки наповнюємо отриманою масою формочки потрібного розміру. Випікаємо двадцять вісім - тридцять хвилин, перевіряємо готовність.
5. Остужаем кекси у формі, потім перевертаємо її на підготовлене заздалегідь блюдо і охолоджуємо остаточно. Посипаємо цукровою пудрою. Зберігаємо кекси в герметично закривається контейнері.