Рецепт - борщ з грибами на овочевому бульйоні


Інгредієнти на 4 порції: 100 грам варених грибів, 2 картоплини, 300 грам капусти, 2 буряка, 100 грам консервованої білої квасолі, 12-15 маслин, 1 цибулина, 1 морква, дві столові ложки рослинної олії, дві столові ложки томатної пасти, одна столова ложка оцту, 1,5 л бульйону, чотири столові ложки сметани, 1 пучок зелені, сіль, мелений чорний і червоний перець.

Великі гриби наріжемо. Буряк натремо на тертці, викласти на сковороду з гарячим маслом (одна столова ложка і злегка обсмажити. Додамо оцет, томатну пасту, дві столові ложки бульйону і тушкуємо 15-20 хв. Моркви і цибулю очистимо, наріжемо і обсмажити на олії. Картопля наріжемо брусочками, капусту нашінкуем. Бульйон доведемо до кипіння, покладемо капусту, картоплю, варимо 10 хв. далі додамо квасоля, морква з цибулею, буряк, маслини і гриби. посолити, поперчити, доведемо до кипіння і знімемо з вогню. Зелень вимити, дрібно нарубати . Готовий борщ розіллємо по тарілками, додамо сметану, зелень і подамо на стіл. Смачного!