Рецепт еспресо-мусу



Інгредієнти для пріготовлнеія еспрессо-мусу :
 П'ятдесят грам розчинної еспресо в порошку
Шістдесят мілілітрів кавового лікеру
П'ятнадцять грам желатину в порошку
Два курячих яйця, розділених на білки і яєчні жовтки
П'ятдесят грам коричневого тростинного цукру
Шістсот п'ятдесят мілілітрів вершків жирністю тридцять п'ять відсотків
Шоколад темний, натертий в стружку - для прикраси
Спосіб приготування еспрессо-мусу :
 1. У невеликій каструлі перемішаємо сто мілілітрів холодної води, трохи лікеру і еспрессо. Подогреем до повного розчинення кави. Знімемо. Зверху посипем желатином і дуже ретельно розмішати, поки той не розчиниться.
2. В окремій, сухий мисці зіб'ємо яєчні жовтки з цукром, до освітлення маси. Вливаємо досить теплу кавову суміш, не забуваємо перемішати. Трохи охолоджуємо.
3. В іншій, чистій мисці з використанням міксера зіб'ємо до білосніжних піків частина жирних вершків. Введемо в охолоджену суміш з кавою.
4. У третій мисці Взобьем білки. Акуратно введемо в кавово-вершкову суміш. Дуже обережно перемішати (стежимо, щоб білки не осіли).
5. розподілимо масу по келихах (або креманка). Добу охолоджуємо.