Рецепт австрійського кексу



Інгредієнти для приготування австрійського кексу :
 Ізюм - сто грам
Масло вершкове - сто - сто двадцять грам
Пудра цукрова - сто десять - сто двадцять грам
Сіль за смаком
Цукор ванільний - один пакетик
Крохмаль, кукурудзяний - сорок п'ять - п'ятдесят грам
Цедра - половина лимона
Ром - дві столові ложки
Жовтки - п'ять штук
Білки - п'ять штук
Молоко - сто двадцять п'ять грам
Борошно двісті двадцять грам
Розпушувач - дві чайні ложки
Цукор - сто грам
Спосіб приготування австрійського кексу :
 1. Замочуємо родзинки в ромі на 8:00. Обсушуємо і обвалюють родзинки в пшеничній муці. Окремо змішуємо масло, пудру цукрову, дрібну сіль, пакет ванільного цукру, просіяний кукурудзяний крохмаль, лимонну цедру, вливаємо ром і збиваємо в ємності блендера. По черзі додаємо яєчні жовтки.
2. Змішуємо борошно і пекарський порошок і просіваємо через сито. Частина борошна розмішуємо у вершково - молочної суміші і додаємо до борошняної масі. Білки збиваємо, поступово додаємо цукровий пісок. Вводимо в тісто і додаємо решту борошна. Додаємо родзинки, перемішуємо і викладаємо в промаслений і присипану борошном формочку для кексу.
3. Випікаємо в теплій духовці (гріємо до ста сімдесяти) приблизно шістдесят - шістдесят п'ять хвилин. Перевіряємо кекс на готовність. Якщо верхівка трохи горить, прикриваємо листком з фольги.
Дістаємо готовий кекс, трохи охолоджуємо і перевертаємо на тарілку.