Рецепт тарта татена з грушами



Інгредієнти для приготування тарта татена з грушами :
 Груші - вісім штук
Цукор - сто - сто двадцять грам
Вершкове масло - сто грам
Аніс - дві зірочки
Кардамон - три штуки
Кориця - одна паличка
Коньяк - дві столові ложки
Листкове тісто - п'ятсот гам (звичайно краще приготувати листкове тісто самостійно, але в можете використовувати і покупне, попередньо його розморозивши)
Спосіб приготування тарта татена з грушами :
 1. Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на дві частини і очищаємо.
2. Цукровий пісок, зірочки анісу, вершкове масло, кардамон і паличку кориці викладаємо на сковороду. Готуємо на середньому нагріві, перемішуючи, поки соус не придбає карамельний відтінок.
3. Викладаємо груші в невелику каструлю, відварюємо їх у карамельному соусі протягом дванадцять - чотирнадцяти хвилин, перемішуємо. Додаємо трішки коньяку і перемішуємо.
4. Нагріваємо духовку. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо коло (слід відрізати коло трохи більшим діаметром, ніж форма).
5. Розкладаємо по формі остиглі груші. Накриваємо зверху шматком тесту, краї підвертаємо.
6. Розміщуємо пиріг в прогрітий духову шафу на п'ятнадцять - шістнадцять хвилин. Потім трохи зменшуємо нагрів. Готуємо ще п'ятнадцять хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо хвилин десять у формі, потім перекладаємо на блюдо.
Прикрашаємо й подаємо.