Рецепт пасхального хліба



Інгредієнти для приготування пасхального хліба :
 Борошно пшеничне - шістсот грамів
Масло вершкове - двісті п'ятдесят грам
Дріжджі сухі - чотири чайні ложки
Жовтки яєчні - вісім штук
Білки яєчні - одна штука
Цукор - дві з половиною столові ложки
Кориця мелена - половинка чайної ложки
Вино біле - сто мілілітрів
Сир вершковий - сто грам
Вода - двісті мілілітрів
Цедра одного лимона
Сіль - одна чайна ложка
Спосіб приготування пасхального хліба :
 1. Розчиняємо дріжджі і одну ложку цукру (чайну) в теплій воді (двісті мілілітрів). Залишаємо в теплому містечку на десять хвилин. Суміш повинна хорошенечко запінити.
2. Додаємо сто грам просіяного борошна і робимо круте тісто. Накриваємо і залишаємо на шістдесят хвилин для підняття. Тісто має в два рази додати в об'ємі.
3. У велику, суху миску просіваємо решту борошна, додаємо сіль і мелену корицю. Додаємо залишки цукру, терту лимонну цедру, яєчні жовтки і вливаємо вино. Перемішуємо. Додаємо закваску.
4. Вимішуємо тісто, хвилин п'ять до гладкості. Накриваємо і залишаємо на шістдесят хвилин. Далі тісто мнем укамі і чекаємо ще шістдесят хвилин.
5. Додаємо в тісто сир та вершкове масло. П'ять хвилин вимішуємо.
6. Перекладаємо тісто у форму для випічки. Накриваємо і залишаємо на дві години. Потім випікаємо тридцять хвилин в гарячій духовій шафі.