Рецепт лимонного пасхального печива



Інгредієнти для приготування лимонного пасхального печива :
 Цукрова пудра - сімдесят п'ять грам
Пшеничне борошно - сто п'ятдесят грам
Вершкове масло - сто п'ятдесят грам
Крохмаль картопляний - сімдесят п'ять грам
Молоко - одна столова ложка
Ванільний цукор - п'ять грам
Лимонна цедра за смаком
 Спосіб приготування лимонного пасхального печива :

 1. Вершкове масло розм'якшуємо при кімнатній температурі. Збиваємо в ємності міксером ванільний цукор, пудру і цедру лимона до утворення кремоподібної маси.
2. Додаємо просіяне борошно, картопляний крохмаль, ложку молока і замішуємо тісто.
3. Розкачуємо тісто для лимонного печива в товщину п'ять міліметрів і трохи охолоджуємо.
4. Формочками або спеціальним фігурним ножем вирізаємо печива потрібної форми.
У частини печива в центрі вирізаємо по невеликому отвору, в яке потім викладемо начинку. Обрізки тіста збираємо, розгортаємо і охолоджуємо. Потім знову вирізаємо печива.
5. Духовку прогріваємо до позначки двісті двадцять і випікаємо пасхальне, лимонне печиво приблизно десять хвилин. Охолоджуємо.
6. Покриваємо печива різнобарвною глазур'ю, викладаємо в отвори начинку. Прикрашаємо скибочками лимона з цукром.
7. Для лимонної глазурі добре збиваємо вінчиком лимонний сік і цукрову пудру.