Рецепт паски



Інгредієнти для приготування паски:
 Борошно просіяна - п'ятсот п'ятдесят - шістсот грамів
Молоко - двісті п'ятдесят мілілітрів
Цукор - двісті грам
Дріжджі - тридцять грам
Вершкове масло - сто сімдесят п'ять грам
Яйця курячі - дві штуки
Ванільний цукор - шістнадцять грам (два пакета)
Лимон - одна штука
Апельсин - одна штука
Ізюм - сто грам
Сіль - половина чайної ложки
 Спосіб приготування паски :

 1. Просіваємо сто грам пшеничного борошна, потім в суху миску з просіяного борошном додаємо дріжджі, тепле молоко і ложку столову цукрового піску. Все дуже ретельно перемішуємо і прибираємо в тепло.
2. В іншій, чистій мисці розтираємо жовток і третю частину отмеренного цукрового піску, потім додаємо лимонну і апельсинову цедру, вершкове масло і два пакети ванільного цукру. Перемішуємо ложкою. Змішуємо з опару і вливаємо залишки молока, приправляємо сіллю. Акуратно вводимо борошно і вимішуємо м'яке тісто.
3. Разом з цукровим піском круто збиваємо білок яєчний і додаємо його в тісто.
Всипаємо родзинки і вимішуємо тісто. Залишаємо в теплі на п'ять - сім годин, обов'язково накриваємо кухонної серветкою.
Потім заповнюємо тісто підготовлені форми.
4. Духовку нагріваємо до ста градусів і ставимо в неї паски на десять хвилин. Потім підвищуємо температуру і готуємо ще тридцять п'ять - сорок хвилин. Охолоджуємо в духовці.