Рецепт паски ванільного з шоколадно-коньячної глазур'ю



Інгредієнти для приготування паски ванільного з шоколадно-коньячної глазур'ю :
 Мигдаль (мелений, знадобиться для тіста) - дві столові ложки
Ізюм (для приготування тіста) - сто двадцять п'ять грам
Коньяк - сорок мілілітрів
Лимон - половина штуки
Масло вершкове - сто двадцять п'ять грам
Цукор - сто двадцять п'ять грам
Яйця курячі - дві штуки
Борошно пшеничне - двісті п'ятдесят грам
Розпушувач тіста (для тесту) - одна чайна ложка
Молоко - сімдесят мілілітрів
Ванілін - одна чайна ложка
Какао-порошок - одна чайна ложка
Цукрова пудра - двісті п'ятдесят грам
Спосіб приготування паски ванільного з шоколадно-коньячної глазур'ю ,:
 1. Духовку нагріваємо до ста восьми десяти п'яти. Ізюм замочуємо в коньяку. Цедру лимона натираємо і вичавлюємо у склянку сік.
2. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром-піском. По одній штуці додаємо курячі яйця і ретельно перемішуємо. Потім додаємо цедру, сік, перемішуємо, всипаємо ванілін, додаємо борошно з пекарським порошком. Перемішуємо.
3. В отриману суміш всипаємо мигдаль, наливаємо молоко. Ізюм, замочений в коньяку, і сам коньяк додаємо в тісто, пермешіваем.
4. Форму змащуємо рослинним жиром і посипаємо просіяного борошном, виливаємо в неї тісто і випікаємо приблизно п'ятдесят - шістдесят хвилин. Дістаємо паску, накриваємо і охолоджуємо.
5. Готуємо шоколадно-коньячну глазур. Цукрову пудру змішуємо з коньяком. Глазур, повинна бути трохи рідкою, і добре стікати з ложки. Рясно покриваємо паску глазур'ю. В іншу масу додаємо какао - порошок і перемішуємо, покриваємо паску, потім малюємо візерунки. Охолоджуємо в холодильнику.