Рецепт десерту «Полуничні хмари»



Інгредієнти для приготування десерту «Полуничні хмари» :
 лимон - половина штуки
заморожена полуниця - двісті грам
желатин - п'ятнадцять грам
цукрова пудра - сто п'ятдесят грам
Спосіб приготування десерту «Полуничні хмари» :
 1. Спочатку дістаємо з морозильної камери полуницю і розморожуємо її. Сік, який виділився залишаємо.
2. У сухий ємності блендера перетворимо ягідки суниці в однорідне пюре.
3. Потім введемо розмочений раніше желатин, залишимо на деякий час для набухання, (намагаємося слідувати інструкції на упаковці), потім додамо лимонний сік і насипаємо цукрову пудру, все ретельно перемішуємо, трохи підігріваємо. Не припиняємо перемішувати масу ложкою. Желатин в результаті повністю розчиняється. Стежимо, щоб суміш не закипіла. Потім охолоджуємо протягом п'яти - шести хвилин, і збиваємо в ємності блендера (використовуємо для збивання імпульсний режим). Суміш помітно додасть у обсязі, загусне і стане світліше.
4. Викладемо вощений папір для запікання в форму, в якій будемо остуджувати масу, потім додамо масу з полуниці і розрівняти. На досить тривалий час помістимо формочку в холодне місце, для застигання полуничною маси.
5. Після того як суміш досить охолоне, перевернемо форму на поверхню, попередньо посипану цукровою пудрою. Приберемо папір.
6. Тепер наріжемо кубиками, обваляти цукрову пудру і подамо.