Рецепт десерту «пташине молоко» без випічки



Інгредієнти: для приготування десерту «пташине молоко» без випічки :
 Желатин - тридцять - тридцять п'ять грам
Цукровий пісок чотири столові ложки
Какао в порошку чотири столові ложки
Молоко двісті п'ятдесят мілілітрів
Сметана - чотириста грамів
Маскарпоне - двісті п'ятдесят грам
нежирні вершки - сто п'ятдесят мілілітрів
цукровий пісок - двісті грам
Спосіб приготування десерту «пташине молоко» без випічки :
 1. Заливаємо склянкою досить холодної води желатин (десять грам) для приготування шоколадного шару. Наполягаємо небагато.
2. Перемішуємо цукровий пісок (чотири столові ложки) і порошок какао (чотири столові ложки, краще взяти Несквик).
3. Коли желатин трошки розбухне, додаємо в нього цукровий пісок, змішаний з порошком какао. Підігріваємо до повного розчинення желатину. Виливаємо в підготовлену заздалегідь форму (промазану маслом). Ми використовували для приготування силіконову форму у вигляді кільця. Поміщаємо в морозильну камеру, на двадцять п'ять - тридцять п'ять хвилин, щоб застигла рідину.
4. Желатин (використовуємо тридцять грам) заллємо холодним молоком (двісті мілілітрів). Залишимо розбухнути желатин.
5. Сметану, сир маскарпоне, нежирні вершки і двісті грам цукрового піску збиваємо до необхідної густоти.
6. Підігріваємо набряклий в холодному молоці желатин і виллємо його в ємність з нашою молочною сумішшю, збиваємо. Залишимо хвилин на десять, для охолодження маси.
7. Дістанемо з морозильної камери форму з остившім шоколадним шаром. Зверху виллємо білий шар. Поставимо охолоджуватися. Найкраще на ніч. Форму перевернемо і дістанемо торт.