Рецепт єврейських пончиків з джемом "Суфганійот"


Рецепт еврейских пончиков с джемом "Суфганийот"

Інгредієнти для приготування єврейських пончиків з джемом "Суфганійот" :
 Сухі дріжджі - дві столові ложки
Тепла вода - сто двадцять мілілітрів
Цукор - шістдесят грам
Борошно - триста п'ятдесят грам
Яйця курячі - дві штуки
Вершкове масло, розм'якшене - п'ятдесят грам
Мелений мускатний горіх - половина чайної ложки
Сіль - одна чайна ложка
Рослинна олія - ??п'ятсот мілілітрів
Цукрова пудра додається за смаком
Джем для заповнення
Спосіб приготування єврейських пончиків з джемом "Суфганійот" :
 1. Змішаємо сухі дріжджі, одну чайну ложку цукру і наллємо теплої води. Відставимо в сторону на десять хвилин, суміш повинно спіниться.
2. Борошно просеем у велику, чисту миску. У середині зробимо ямку, вольем дріжджову суміш, викладемо масло, додамо яйця, насиплемо цукор, приправити сіллю і мускатним горіхом. Змішаємо всі інгредієнти столовою ложкою. Перекладемо тісто на трохи посипаний борошном стіл і вимісити не дуже круте тісто.
3. Зліпимо з тіста кулю, викладемо його в змащену маслом в мисочку, накриємо і поставимо на годину в тепло. Тісто має приблизно в два рази додати в об'ємі.
4. обімніть і розкачати в пласт тісто. Склянкою або спеціальною формою виріжемо кружечки. Накриємо кухонним рушником і залишимо на двадцять - двадцять п'ять хвилин.
5. У глибокій, чистому посуді розігріємо масло для обсмажування. Викладемо в масло штук шість пончиків. Обсмажимо до скоринки з двох сторін ..
6. Перекладемо на серветки, потім посиплемо цукровою пудрою і видавимо в центр пончиків джем.