Рецепт - бульйон рибний


Інгредієнти для рецепта бульйон рибний

1 кілограм риби, 2-3 л води, 20 г моркви, 20 грам цибулі, сіль, перець, лавровий лист

Як приготувати рецепт бульйон рибний ?

Для приготування бульйону використовуємося йорж, в'язь, судак, окунь, а також білуга, севрюга, осетер, стерлядь. Бульйон можна зваримо також з толова (видаливши зябра), хвостів, плавників риб. очистимо рибу від луски, ретельно промиємо в холодній воді. виймемо нутрощі, обмити рибу, далі разрежем вздовж на дві частини або наріжемо шматками, покладемо в каструлю, заллємо холодною водою, посолимо, поставимо варимо на слабкий вогонь. Бульйон повинен .кіпеть повільно. Утворюється при кипінні піну знімемо, додамо ріпчасту цибулю. Час варіння, залежно від сорту риби. і від величини шматків, коливається в межах 30-60 хв. Коли риба звариться, перекладемо її в інший посуд. У бульйон додамо моркву, лавровий лист і кип'ятимо ще 10- 15 хв, далі процідити через марлю або сито. Рибний бульйон використовується для приготування картопляних та інших супів. Щоб бульйон був більш ароматним, слід брати одночасно кілька порід риб