Рецепт легкого лимонного пирога


Інгредієнти для приготування легкого лимонного пирога :
 Дванадцять білків
Одна чайна ложка лимонного соку
Півтори склянки цукрової пудри
Одна столова ложка цедри лимона
Одна чайна ложка екстракту ванілі
Один стакан пшеничної муки
цукрова пудра, для присипки
для прикраси:
суміш свіжих ягід
низькокалорійний йогурт або сметана
Спосіб приготування легкого лимонного пирога :
 1. Розігріваємо духовку. Змащуємо круглу форму (двадцять два сантиметри) для випікання зі знімним дном.
2. Збиваємо в глибокій, сухий мисці білки протягом хвилини. Додаємо лимонний сік і збиваємо. Додаємо по великій ложці цукровий пісок, що не перкращая збивати, до придбання масою блиску і гладкості. Потім додаємо лимонну цедру і екстракт ванілі.
3. Просіваємо пшеничне борошно на масу яєць, обережно змішуємо за допомогою ложки з металу.
4. Розміщуємо тісто у форму для випікання, розгладжуємо поверхню тіста дерев'яною лопаткою. Прибираємо бульбашки. Випікаємо тридцять п'ять - сорок п'ять хвилин.
5. Остужаем протягом шістдесяти хвилин в сковороді. Дуже обережно проводимо по тесту ножем, дістаємо пиріг з формочки. Посипаємо зверху цукровою пудрою, зверху розкладаємо ягоди і подаємо з йогуртом або поливаємо сметаною.