Рецепт різотто з морепродуктами



Інгредієнти для приготування різотто з морепродуктами :
 Півтора літра рибного бульйону
Одна чайна ложка рилець шафрану
Одна столова ложка оливкової олії
Одна маленька цибулина, дрібно нарізана
Один склянки рису Арбор
Один стакан білого сухого вина
Шістнадцять сирих креветок, очищених, без хвостика
Двадцять чорних мідій, очищених
Двісті п'ятдесят помідорів чері, розрізаних навпіл
Сорок грам масла, подрібненого
Один лимон, цедра, сік
Дві столові ложки суміші свіжих трав, подрібнених
Кілька гілочок петрушки і скибочки лимона для подачі
Спосіб приготування різотто з морепродуктами :
 1. Додаємо бульйон з шафраном в середню каструлю. Готуємо на середньому вогні. Відварену бульйон зберігаємо гарячим.
2. Розігріваємо масло у великій, глибокій каструлі на досить помірному вогні. Обсмажуємо нарізану цибулю, три або чотири хвилини. Додаємо рис, готуємо, перемішуючи протягом хвилини в гарячому маслі.
3. Вливаємо вино, готуємо протягом хвилини. Додамо двісті п'ятдесят мілілітрів гарячого бульйону, приготуємо приблизно п'ятнадцять - двадцять хвилин.
4. Додамо свіжі морепродукти і скибочки помідори. Приготуємо, під кришкою протягом п'яти хвилин. Рис повинен придбати кремову текстуру, але залишитися злегка розсипчастим.
5. убералі вогню. Додаємо масло, скибочки лимона і пряні трави. Приправляємо. Охолоджуємо, під кришкою кілька хвилин. Подаємо зі свіжою петрушкою і нарізаним лимоном.