Рецепт пудингу



Інгредієнти для приготування пудингу :
 Ізюм - сто грам (половина склянки)
Суха журавлина - п'ятдесят грам (четверта частина склянки)
Ром або бренді - п'ятдесят грам (четверта частина склянки)
Батон (не дуже свіжий) порізаний на однакові кубики - двісті грам (чотири склянки)
Цукор - сто грам (половина склянки)
Вершкове масло - сімдесят - вісімдесят п'ять грам
Яйця курячі великі - три штуки
Молоко - півтори склянки (триста вісімдесят - чотириста мілілітрів
Екстракт ванілі - півтори чайні ложки
Морозиво ванільне або вершкове для прикраси
Спосіб приготування пудингу :
 1. Змішуємо родзинки, додаємо журавлину і вливаємо ром. Наполягаємо тридцять хвилин.
2. Духовку прогріваємо до позначки сто шістьдесят п'ять градусів. Блюдо добре змащуємо вершковим жиром.
3. У чистій мисці збиваємо вершковий жир, цукровий пісок, курячі яйця, наливаємо молоко, висипаємо ваніль і змішуємо до отримання однорідної суміші. Висипаємо "кубики" хліба, журавлину і родзинки, просочені ромом.
4. На п'ять - шість хвилин відставити, хліб має поглинути рідину, потім знову перемішуємо і виливаємо цю суміш на підготовлене блюдо або виливаємо в спеціальні порційні формочки.
5. Випікаємо приблизно тридцять чи сорок хвилин (перевіряємо готовність) для формочок, і приблизно п'ятдесят хвилин - якщо піч у страві.
6. Дістаємо з духовки і подаємо теплим. Перед тим, посипаємо цукровою пудрою. Поруч викладаємо кульку улюбленого морозива.