Рецепт шоколадно - мигдальних трюфелів



Інгредієнти для приготування шоколадно - мигдальних трюфелів:
 Шоколад з досить високим вмістом какао (приблизно сімдесят вісім відсотків) - двісті грам
Вершки жирністю не менше двадцяти відсотків - сто мілілітрів
Лікер "Айріш крем" - п'ятдесят мілілітрів
Очищений мигдаль - вісімдесят грам
Какао порошок для верхівки
Спосіб приготування шоколадно - мигдальних трюфелів :
 1. Мигдаль очищаємо і досить дрібно перемелюємо в кавомолці.
2. темний шоколад розтоплюємо на паровій лазні або в мікрохвильовій печі, вершки нагріваємо в невеликому сотейнику майже до стану кипіння. У темний шоколад додаємо жирні вершки, розмішуємо до придбання гладкості, додаємо змелений мигдаль, і ще разок гарненько перемішуємо.
3. Коли отримана маса злегка остигає, вливаємо лікер, перемішуємо, поміщаємо суміш охолоджуватися в холодильник на два - два з половиною години, поки вона не стане твердою, приблизно на шістдесят хвилин.
4. З добре остигнула маси скачуємо зовсім невеликі кульки, кожен обвалюють в порошку какао, викладаємо на тацю, поміщаємо цукерочки охолоджуватися на кілька годин у холодильник.
Дістаємо і подаємо до кави або до чаю. Приємного Вам апетиту!