Рецепт грибної піци-пирога



Інгредієнти для приготування грибний піци-пирога :
 Для тіста:
Тепле молоко - сто двадцять п'ять мілілітрів
Цукор - одна щіпка
Активні сухі дріжджі (Саф-момент або інші) - дві чайні ложки
Рослинна олія - ??одна столова ложка
Яйця - одна штука
Сметана - три столові ложки
Борошно - триста грам
Для приготування начинки:
Шампіньйони - триста грам
Сметана - сто п'ятдесят грам
Яйця - дві штуки
Сир - сто п'ятдесят грам
Сіль на смак
Перець чорний мелений на смак
Спосіб приготування грибний піци - пирога :
 1. До теплого молочку додамо цукровий пісок, наллємо рослинне масло і додамо сухі дріжджі. Залишимо буквально на одну - дві хвилини. Потім додамо курячі яйця, введемо сметану. Всі хорошенечко перемішаємо і додамо пшеничне борошно. Тісто не повинно прилипати до рук, але також не повинно мати круту консистенцію.
2. Все ретельно вимісити і залишимо в теплі, накриваємо зверху рушником на п'ятнадцять хвилин, поки займаємося приготуванням начинки.
3. Для грибної начинки подрібнюємо гриби, потремо на дрібній тертці твердий сир, сметану взобьем з курячими яйцями.
4. Тепер можна повертатися до приготування тіста. Воно має стати більше приблизно в два рази. Тісто потрібно розгортати і перекладати в формочку або викласти на деко. Попередньо промаслюється деко вершковим жиром.
5. На тісто викладемо начинку з грибів. Зверху натремо сир і додамо до грибочками, приправити сіллю і перцем. Посиплемо зверху залишками сиру і заллємо яєчно-сметанною сумішшю.
6. Печемо в заздалегідь нагрітій духовці хвилин сорок.