Рецепт шоколадно - медового кексу


Інгредієнти необхідні для приготування шоколадно - медового кексу :
 Сто шістдесят грам гіркого шоколаду,
шість курячих яєць,
одна невелика щіпка солі,
сто шістдесят грам вершкового масла,
один пакет ванільного цукру,
сто п'ятьдесят п'ять грам меду,
двісті п'ятдесят грам борошна,
дві - три столові ложки какао в порошку,
мелена кориця - одна чайна ложка
пекарський порошок - одна чайна ложка
одна повна ложка коньяку,
сто шістдесят грам апельсинового джему,
пудра цукрова для сервіровки.
Спосіб приготування шоколадно - медового кексу :
 1. Духовку ретельно прогріємо. Горький темний шоколад поламаємо на шматки, розтопити і трохи остудити.
2. Яєчні білки відокремимо від жовтків, охолодити в холодильнику. Масло розм'якшити і перемішуємо з цукровим і ванільним піском, введемо топлений мед. Перемішаємо і додамо жовтки. Зіб'ємо все до однорідності і перемішаємо з шоколадом (розтопити його). Зіб'ємо яєчні білки і маленьку щіпку дрібної солі.
3. Пшеничне борошно просеем, додамо корицю, насиплемо порошок какао і додамо пекарський порошок. Викладемо зверху збиті в пінку білки і швиденько і ретельно змішаємо. Накриємо папером форму і переллємо в неї тісто. Спечемо шістдесят п'ять хвилин в гарячій духовій шафі.
4. Остудимо готовий кекс прямо у формі і перекладемо на блюдо. Разрежем на три шматочки. Кожен промажем джемом і складемо один на одного. Посиплемо цукровою пудрою.