Рецепт чорничного пирога



Інгредієнти для приготування чорничного пирога :
 Борошно, просіяне через сито, пшеничне - двісті - двісті п'ятдесят грам
Сіль - одна щіпка
Вершкове масло - сто - сто десять грам
Цукровий пісок - п'ятдесят - шістдесят грам
Курячі яйця - чотири - п'ять штук
Ванільна паличка - одна штука
Вершки (жирність вершків не менше, аніж тридцять п'ять відсотків) - двісті сорок - двісті п'ятдесят мілілітрів
Вода - п'ятдесят мілілітрів
Чорниця - двісті п'ятдесят - двісті шістдесят грам
Спосіб приготування чорничного пирога :
 1. У сухий мисці змішуємо пшеничне борошно, додаємо сіль і вводимо вершкове масло. Додаємо дві ложки цукрового піску і два яєчні жовтки. Замішуємо тісто. На тридцять хвилин прибираємо в тепло.
2. Розкачуємо тісто і викладаємо його на промазану форму для випічки.
3. Накриваємо тісто аркушем паперу для випікання, зверху розкладаємо квасоля. Випікаємо п'ятнадцять хвилин при великій температурі.
4. Розрізаємо паличку ванілі. У каструльці змішуємо вершки, вливаємо воду і додаємо ваніль.
5. Змішуємо цукровий пісок і курячі яйця, вливаємо отриману масу і готуємо ванільний крем. Перемішуємо.
6. Викладаємо ягідки чорниці на корж, заливаємо кремом. Випікаємо ще двадцять хвилин.