Рецепт запеченої курки



Інгредієнти для приготування запеченої курки :
 курка - одна штука
лимон - одна штука
морква - одна штука
часник - дві головки
вершкове масло - сто грам
біле сухе вино - двісті мілілітрів
курячий бульйон - двісті мілілітрів
гірчиця - одна столова ложка
чебрець, свіжа петрушка - кілька гілочок
сіль на смак
мед - одна столова ложка
Спосіб приготування запеченої курки :
 1. У першу чергу поміщаємо тушку курки в приготований розсіл (на два літри води додаємо вісімдесят грам солі, вводимо мед і трави), залишаємо на ніч. Вранці підсушуємо тушку курки рушниками.
2. Лимон розрізаємо на дві половинки і засовуємо в середину курки разом з гілочками чебрецю. У районі грудки од шкірку поміщаємо маленький шматок вершкового жиру.
3. Викладаємо тушку на підготовлений лист з нарізаною на гуртки морквиною і рубаним часником. Розміщуємо деко в гарячу духовку (гріємо до дев'яносто п'яти градусів) на три з половиною години.
4. Дістаємо курку з духовки, охолоджуємо тридцять хвилин. Збільшуємо температуру нагрівання до двохсот градусів, викладаємо курку на підготовлений лист і знову відправляємо пектися на хвилин десять.
5. Заливаємо морква бульйоном і вином, знову відправляємо деко в духову шафу на десять хвилинок.
6. Зливаємо всю рідину з дека окремо - це стане соусом, курку продовжуємо запікати ще п'ятнадцять хвилин, поки вона не знайде приємний карамельний відтінок і ароматну скоринку.
7. Віночком збиваємо соус, який ви раніше злили з дека, додаємо гірчицю і трошки подрібненої петрушки.
8. Подавайте курку разом з соусом і овочами, приготованими в духовці.