Рецепт - БУЛЬЙОН З Локшина соба і гребінці


На 2 порції:
4 чашки води
4 ч л розчинного порошку даши
2 ст л соєвого соусу
2 ч л тертого свіжого імбиру
1 морква, порізана брусочками
90 грам тонкої локшини соба
12 свіжих гребінців, видалимо ікру
1 перо зеленої цибулі, порізане по діагоналі

Ніжний японський бульйон з гречаною локшиною соба. Детальніше про японських інгредієнтах ви знайдете в розділі японської кухні.
1. доведемо до кипіння каструлю з водою, додамо порошок даши, соєвий соус, імбир і моркву, далі варимо 6 хвилин.
2. Поки кипить бульйон, відваримо локшину за інструкціями на упаковці в окремій каструлі протягом 4 хвилин, далі сольем.
3. додамо гребінці в бульйон і варимо 2 хвилини, знімемо з вогню, далі додамо локшину. подаємо в глибоких тарілках, посипавши цибулею.
На замітку
Можна додамо великі сирі креветки замість гребінців.
Також можна додамо порізані гриби.