Рецепт запіканки з сиру з цукатами і ваніллю



Інгредієнти необхідні для приготування запіканки із сиру з цукатами і ваніллю :
 - Шістсот п'ятьдесят грам сиру,
- Двісті сорок мілілітрів молока (один стакан)
- Сто - сто тридцять грамів цукру,
- Два свіжих курячих яйця,
- П'ятдесят п'ять грам манної крупи або кукурудзяного крохмалю,
- Одна чайна ложка ваніліну
- Сто п'ятнадцять грамів цукатів,
- Розпарений в окропі родзинки, рубані горіхи, нарізана курага,
- Вершкове масло для змащування форми для запіканки.
Спосіб приготування запіканки із сиру з цукатами і ваніллю :
 1. Цукати подрібни. Курагу і родзинки слід попередньо замочити в окропі, вичавити і порізати.
2. Білки і жовтки розділимо. Жовтки розітріть з жирним сиром, додамо молоко і ретельно змішаємо. Після додамо в дану масу цукор-пісок, пакет ваніліну, кукурудзяний крохмаль або манну крупу і дуже добре перемішати.
3. У сирне тісто додамо подрібнені цукати і хорошенечко перемішаємо.
4. Білки зіб'ємо віночком, введемо їх в суміш з сиру і змішаємо.
5. Форму для пирогів змажемо вершковим жиром, накриємо дно папером і викладемо масу з сиру.
Зверху викладемо кубики нарізаного вершкового жиру (таким чином на запіканці утвориться скоринка). Спечемо запіканку при великій температурі приблизно одну годину.
6. Прикрасимо готову запіканку з сиру меленою корицею, шматочками фруктів, поллємо підливою з меду, згущеного молока або сметани.