Рецепт мусаки



 Інгредієнти для приготування мусаки :

 Баклажани - один кілограм

 рубана яловичина - сімсот - сімсот п'ятьдесят грам

 цибулина - одна штука

 помідори - чотири штуки

 біле сухе вино - сто мілілітрів

 свіжий чебрець - дві    гілочки

 тертий сир - сімдесят п'ять грам

 оливкова олія  

 сіль, чорний перець  

 вершкове масло - тридцять п'ять грам

 борошно - тридцять п'ять грам

 молоко - п'ятсот мілілітрів

 Спосіб приготування мусаки :

 1.    Баклажани нарізаємо на кружечки. Приправляємо сіллю і залишаємо    на    час,    для виходу гіркоти.

 2.    Нарізаємо цибулину і помідорчики на кубики.

 3. Обсмажуємо    в сотейнику    ложці олії нарізану    цибулю, потім викладаємо    помідори. Вливаємо    біле сухе вино, додаємо свіжий чебрець, приправляємо сіллю, перчимо. Тушкуємо двадцять хвилин.

 4. У сковорідці обсмажуємо м'ясо.

 5. Викладаємо    смажене мяско в сотейник з овочами і готуємо приблизно п'ять хвилин.

 6. Готуємо    соус. У маленькій каструльці розтоплюємо вершковий жир, додаємо пшеничне борошно, перемішуємо. Обережно вливаємо    в каструльку молочко, перемішаємо    соус віночком. Знімемо    соус з вогню, додамо п'ятдесят грам    тертого сиру.

 7. Форму для випічки змажемо маслом оливи і викладемо    в неї шар    баклажанів, потім покладемо м'ясо і овочі, потім знову шар    баклажан.    Поллємо    соусом і посипаємо сиром, що залишився.

 8. Розміщуємо    мусака випікатися в гарячу духовку приблизно на сорок п'ять хвилин.