Рецепт наана



Інгредієнти для приготування наана :
 Дріжджі сухі - дві - три чайні ложки
Молоко тепле - сто п'ятдесят - сто вісімдесят мілілітрів
Борошно - чотириста - чотириста п'ятдесят грам
Цукор - одна чайна ложка
Розпушувач - одна чайна ложка
Сода - одна щіпка
Сіль - одна чайна ложка
Йогурт несолодкий - сто п'ятдесят мілілітрів
Збите яйце - одна штука
Рослинна олія - ??дві столові ложки
Спосіб приготування наана:
 1. Розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо цукровий пісок. Залишаємо в теплі на двадцять п'ять хвилин (потрібно, для того щоб опара пустила піну).
2. Змішуємо пшеничне борошно і розпушувач, додаємо соду і солимо. Збиваємо натуральний йогурт і куряче яйце, вливаємо ложку рослинної мала. Змішуємо з борошном і додаємо до опари.
3. Замішуємо тісто. Викладаємо його в промаслений чисту миску, прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі (тісто має в два рази збільшитися).
4. Вимішуємо тісто і ділимо його на шість однаково рівних частин. Кожну з частин розгортаємо качалкою в коржик.
5. Викладаємо коржі на прогрітий деко (духовка гріється до двохсот сорока). Випікаємо протягом п'яти хвилин. Потім перекладаємо коржі на гриль і смажимо секунд тридцять.
6. Готові коржі укладаємо на кухонних серветках і загортаємо.