Рецепт марципанового поліна



Інгредієнти для приготування марципанового поліна :
 Очищений сиру мигдаль - двісті грам
Цукор - двісті грам
Курага - триста грам
Виноград без кісточок невеликий - двісті грам
Горіхи волоські - сто грам
Мед - п'ятдесят грам
Спосіб приготування марципанового поліна :
 1. Мигдаль опускаємо в киплячу воду на кілька хвилин. Відкидаємо на друшляк,
2. Знімаємо з горіхів шкірку. Ядра горішків промиваємо і обсмажуємо на сухій, дуже гарячій сковорідці протягом десяти - п'ятнадцяти хвилин, постійно перемішуючи. Подрібнюємо горішки в ємності блендера до отримання пюре.
3. З цукру і води відварюємо сироп (сироп повинен вийти густий, цукор повністю розчинений). Додаємо дрібно рубаний мигдаль.
4. Нагріваємо, постійно перемішуємо, три - чотири хвилини. Викладаємо масу на плоске блюдо.
5. Накриваємо блюдо плівкою для продуктів і охолоджуємо. Пропускаємо через м'ясорубку.
6. Курагу промиваємо і розпарює в дуже гарячій воді. Подрібнюємо двісті грам кураги в ємності блендера в пюре. Волоські горішки рубаємо ножем. Змішуємо в сотейнику курагу і горіхи. Додаємо мед і нагріваємо, постійно перемішуємо, три - чотири хвилини. Виноград промиваємо, ягоди знімаємо з гілки.
7. Форму викладаємо плівкою. Укладаємо на дно цілу курагу, потім - третю частину маси з марципану. На неї викладаємо частину кураги з горіхами (пюре). Хорошим шаром викладаємо виноград, на виноград укладемо марципанову масу (третина). Потім викладаємо залишок горіхів і кураги і накриваємо марципаном. Закриваємо форму плівкою і 5:00 охолоджуємо.