Рецепт французького пирога зі шпинатом і шинкою



 Інгредієнти для приготування французького пирога зі шпинатом і шинкою :

 Жирні вершки - сто двадцять мілілітрів

 Яйце - чотири штуки

 Шпинат - двісті грам

 Оливкова олія - ??одна    чайна ложка

 Вершкове масло холодне - шість    столових ложок

 Борошно - чотириста грамів

 Сіль    - Одна велика щіпка

 Твердий сир Грюйєр - двісті грам

 Шинка - двісті грам

 Чорний мелений перець - щіпка    

 Незбиране молоко - пів склянки (сто двадцять мілілітрів)

 Вода - шістдесят мілілітрів

 Спосіб приготування французького пирога зі шпинатом і шинкою :

 1. У середній, сухий    мисці перемішуємо борошно і сіль, додаємо порізане кубиками вершкове масло і перемішуємо.

 2. Зробимо    поглиблення в серединці    тесту, доллємо    туди холодну воду, перемішаємо. Поставимо на тридцять хвилин охолодитися

 3. Викладемо    тісто на стіл, посипаний борошном, і розкачати в круг.

 4. Складемо    тісто в два рази    і розмістимо його на деку.    Розправимо, щоб не було грудок. Обережно проведемо    качалкою зовні дека, так ми обрізаємо зайве тісто.

 5. Підігріваємо оливкова олія, додаємо шпинат і готуємо хвилин п'ять. Потім висушимо    паперовими серветками. Наріжемо на кубики сир і шинку.

 6. Взобьем в сухий мисці вершки і яйця, наллємо молоко, приправимо    перцем і насиплемо сіль.

 7. Нагріємо духовку до 185 градусів. На тісто викладемо    шпинат, потім шматочки сиру і шинки.

 8. Виллємо    яєчну масу і відправимо в духовку.

 9. спечемо п'ятдесят - п'ятдесят п'ять хвилин. Дістанемо і трохи остудити.