Рецепт - каппеллетті в бульйон


Для яєчного тіста:
300 грам просіяного борошна
3 яйця
щіпка солі одна столова ложка оливкової олії
для фаршу:
180 грам протертої рікотти (ніжного сиру)
30 грам тертого пармезану
1 яйце
1 жовток
терта цедра 1/4 лимона
щіпка солі
щіпка перцю
щіпка мускатного горіха
за бажанням 100 г відвареної рубаною курятини і одна столова ложка сл.масла
2,5 л курячого бульйону
тертий пармезан

Взагалі-то відрізнити тортеллини від каппеллетті по виду важкувато. Першим надали форму, як кажуть, пупка самої Венери, а другі схожі на треуголки, які носили в 17м столітті. Крім того, у тортеллини начинка м'ясна, а у каппеллетті - з рікотти, іноді з додаванням відвареного курячого м'яса. Ну і потім вони відрізняються за розміром: каппеллеті крупніше, ніж тортеллини.
Замісити тісто, гарненько його пом'яти, відкладемо на 30 хвилин, прикривши кухонним рушником. далі тонко розкачати і наріжемо на квадратики 5-6 см.
Змішати в мисці всі інгредієнти для фаршу, гарненько вимісити. На кожен квадратик викласти по ложечці фаршу, складемо по діагоналі і з'єднаємо два кінчика, гарненько стиснувши.
Довести бульйон до кипіння, опустимо туди каппеллетті (по частинах) і відварювати їх 2-3 хвилини. розкладемо по тарілках і посиплемо пармезаном.