Рецепт чорничного кексу



 Інгредієнти для приготування чорничного кексу :

 Пшеничне борошно вищого гатунку, просіяне через сито - двісті двадцять грам

 Крохмаль картопляний - п'ятдесят грам

 Цукровий пісок - сто п'ятдесят грам

 розпушувач тіста (порошок пекарський) - десять грам.

 молоко - двісті мілілітрів

 яйця курячі - три штуки

 вершковий жир - сто п'ятдесят грам

 чорниця свіжа або заморожена - п'ятсот - шістсот грамів

 Спосіб приготування чорничного кексу :

 1. У теплому молочку розводимо розвести порошок пекаря.

 2. Жовтки відділяємо від яєчних білків.

 3. пом'якшує масло вершкове і збиваємо його з цукровим піском. Дивіться не перебейте.

 4. Додаємо в нього пшеничне борошно, просіяне через сито, всипаємо картопляний крохмаль, вбиваємо жовтки (по одній штуці), натираємо цедру і вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо.

 5. Збиваємо    білки в стійку піну.

 6. Вводимо масу з білків в    тісто. Дуже акуратно. Робимо поступальні рухи знизу нагору.

 7. Все ретельно перемішуємо    до отримання однорідної субстанції. Додаємо промиту    чорницю. Перемішуємо.

 8. Форму для випікання кексів змащуємо вершковим жиром. Виливаємо    тісто. Вирівнюємо поверхню лопаткою з силікону.

 9. Випікаємо    в добре прогрітій    духовці протягом п'ятдесяти хвилин (температура -    сто дев'яносто п'ять).