Рецепт торта «Говерла»



Інгредієнти для приготування торта «Говерла» :
 печиво-крокет (можна використовувати звичайне розсипчасте, пісочне печиво) - п'ятсот грам
молоко - сто - сто двадцять мілілітрів
сирні сирки - шість штук
масло вершкове - двісті грам
цукровий пісок - двісті грам
шоколад - сто грам (одна плитка)
Спосіб приготування торта «Говерла» :
 1. Масло розм'якшує на не дуже великому вогні, вкладаємо в глибоку, чистий посуд.
2. Додаємо сирні сирки і насипаємо цукор, збиваємо до отримання щільною, однорідної маси.
3. Потім печиво-крекер (найзручніше вибирати печиво, що має прямокутну форму) умочуємо кожне в молоці і укладаємо на широке блюдо, яке прикриваємо плівкою: п'ять печива викладаємо в довжину і три кладемо в ширину. Зверху змащуємо кремом, і знову викладаємо печива. Останній шар викладаємо в центр і змащуємо кремом.
4. Обережно піднімаємо краї плівки для створення трикутної форми, потім плівку прибираємо.
5. Готуємо глазур з шоколаду: на паровій бані розчиняємо сто грам шоколаду, для повноти смаку можете додавати три столові ложки досить жирної сметани.
6. Заливаємо торт приготовленої глазур'ю. Верхівку гори прикрашаємо стружкою з кокоса. Охолоджуємо торт.