Рецепт імбирних пряників



Інгредієнти для приготування імбирних пряників :
 Борошно - триста п'ятдесят грам
Розпушувач тіста - дві чайних ложки
Імбир тертий - дві чайних ложки
Цукор коричневий - сто вісімдесят грам
Яйце куряче - три штуки
Волоські горіхи - сто грам
Чорний шоколад - сто грам
Світлий мед - три столові ложки
Вершки жирністю двадцять відсотків - сто грам
Масло вершкове - сто грам
Масло вершкове - одна столова ложка
Спосіб приготування імбирних пряників:
 1. У страві для замісу змішуємо борошно, порошок пекаря і мелений імбир. Додаємо масло, порізане невеликими кубиками. Заважаємо, поки тісто не перетвориться на крихти. Натираємо горішки на терку і додаємо в тісто.
2. Додаємо цукровий пісок, вводимо мед і куряче яйце. Вимішуємо гладеньке тісто. Накриваємо блюдо для замісу кришкою, охолоджуємо тридцять хвилин.
3. На посипаній борошном поверхні розгортає тісто качалкою в сантиметровий шар. За допомогою кулінарних формочок вирізаємо прянички різноманітної форми.
4. Розігріваємо духовку до двохсот. Деко накриваємо килимком. Змащувати маслом не потрібно. Укладаємо пряники і печемо п'ятнадцять хвилин. Дістаємо з духовки і охолоджуємо.
5. Готуємо глазур. Шоколад подрібнюємо і розтоплюємо на паровій бані, вливаємо вершки і додаємо вершкове масло. Охолоджуємо. За допомогою кисті наносимо на пряники глазур з шоколаду.