Рецепт медово - шоколадного печива



Інгредієнти для приготування медово - шоколадного печива :
 жирної сметани - двісті - двісті двадцять грам
масло вершкове - сто десять - сто двадцять п'ять грам
цукрового піску - двісті грам
гіркого чорного шоколаду - сто грам
меду - дві столові ложки
борошно пшеничне, просіяне через сито - триста - триста п'ятдесят грам
какао в порошку - п'ятдесят - п'ятдесят п'ять грам
харчової соди - одна чайна ложка
ванілін на смак
 Спосіб приготування медово - шоколадного печива :

 1. розм'якшується вершкове масло і збиваємо його віночком разом з цукровим піском. Підмішуємо розтоплений заздалегідь гіркий шоколад, вводимо жирну сметану, рідкий мед, додаємо по одній щіпці кориці і ваніліну. Далі додаємо харчову соду, вводимо порошок какао і пшеничне борошно. Тісто в результаті повинно вийти досить густим, і мати консистенцію густого крему. Потрібного розміру деко накриваємо пергаментом для випікання. Перекладаємо тісто в кондитерський пакет, видавлюємо на деко печива, невеликого розміру. Можна створювати для печива химерну форму або викладати руками, або за допомогою ложки - але в такому випадку необхідно посипати тісто просіяного борошном, інакше воно буде липнути до рук. Ставимо деко в прогріту духовку (двісті градусів). Печемо десять - тринадцять хвилин, до рум'яної скоринки.
2. Печива знімаємо з дека ще гарячими, охолоджуємо їх на решітці і тільки потім перекладаємо у вазу.